Росатом винаги е проявявал интерес към АЕЦ Белене. За тях той

...
Росатом винаги е проявявал интерес към АЕЦ Белене. За тях той
Коментари Харесай

Хиновски: „Росатом” винаги е проявявал интерес към АЕЦ „Белене”

" Росатом ” постоянно е проявявал интерес към АЕЦ " Белене ”. За тях той е стратегически значим, тъй като е нов план в еврозоната. Има разлика обаче дали искаш да строиш, или да инвестираш в даден план. Те дават заем на България, не носят никаква отговорност за употребата по-нататък ”.

С тези думи ръководителят на Българския енергиен конгрес Иван Хиновски разяснява в предаването " Тази заран " информацията, че " Росатом ” е подготвена наедно с други кандидати да взе участие в състезанието за обновяване на строителството на АЕЦ " Белене ” и е способна да приключи построяването на този обект в къси периоди.

На визитата си у нас той чака Дмитрий Медведев да предложи експортен заем за АЕЦ " Белене ”.

" Проектът влиза в една задънена улица, в която явно нито един вложител няма да стартира плана без държавна гаранция. Ще се окаже, че единствената опция е планът да бъде държавен ”, счита Иван Хиновски.

Той е на мнение, че тематиката за " Турски поток ” също ще бъде разисквана.

" Смятам, че ще бъдат обсъждани обособените участници в търга за построяването на българския сектор. Ще се получи благословията на Русия кой да бъде определен. Този план под сянката на " Газпром ”, сподели още Хиновски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР